Objavljen broj 13 »Grba i zastave«

GiZ13

GiZ13

Novi broj našeg časopisa »Grb i zastava« otisnut je ovih dana i naši članovi ga mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima. Dodatne primjerke možete naručiti preko izdavačke kuće Leykam International. Iz sadržaja izdvajamo:


U pripremi za hrvatske lokalne izbore koji se održavaju upravo u vrijeme tiskanja ovog broja, umjesto hrvatskih, u ovom broju naš bavarski kolega koji se specijalizirao za proučavanje zastava političkih stranaka, donosi nam detaljan pregled tih političkih simbola s talijanskih parlamentarnih izbora u veljači.
U prošlom broju pisali smo o radionici Zastave u Muzejskoj zbirci Kastavštine, a ovoga nam puta predstavljamo jednu zastavu iz te zbirke. Drugu zanimljivu i do sada nepoznatu zastavu iz zbirke HPM predstavlja nam Jelena Borošak Marijanović.
Heraldičari širom svijeta uvijek pozorno prate izbor novog pape, čiji je grb uvijek predmet pomnih analiza. Predstavlja ga naš suradnik Marko Vitez, a pratimo i neumorna heraldička događanja koja organizira kolegica Jasminka Ćus Rukonić na Cresu.
Nastavljamo i niz članaka o značajnim hrvatskim heraldičarima iz pera dr. Tomislava Galovića, koji nam donosi i zanimljiv izvještaj o
nedavno obranjenom diplomskom radu.

Popis sadržaja ovog i prethodnih brojeva pogledajte na »Grb i zastava« – Sadržaj.