Nova knjiga Željko Heimer: »Exploring Vexillology through Military Unit Flags«, HGZD, Zagreb, 2016.

Heimer: Exploring Vexillology through Military Unit Flags, HGZD, Zagreb, 2016.

Heimer: Exploring Vexillology through Military Unit Flags, HGZD, Zagreb, 2016.

Objavljeno je englesko izdanje doktorskog rada Željka Heimera pod naslovom “Exploring Vexillology through Military Unit Flags” (Proučavanje veksilologije kroz zastave vojnih postrojbi) u izdanju HGZD-a, luksuznoj nakladi američke izdavačke kuće Lulu specijalizirane za tisak po narudžbi. Knjigu je u ovom izdanju uredio Edward B. Kaye, pod čijim vodstvom izdanje zaista predstavlja dragulj u svakoj knjižnici svakog zaljubljenika u znanost o zastavama. Iz opisa na stranicama izdavača:

Ova knjiga predstavlja veksilologiju kao interdisciplinarno znanstveno područje u kojem sociologija ima ključnu ulogu i naglašava značaj veksilološkog istraživanja kao sociološkog alata za proučavanje nekih aspekata društvene zbilje. Predstavlja teorijski okvir veksilologije, koji se temelji, između ostalog, na 19 načela veksilologije Whitneyja Smitha.  Predstavljeni okvir primijenjen je na suvremene zastave hrvatskih vojnih postrojbi, na više od 350 zastava, kojima se istražuje važan aspekt vojnog identiteta u suvremenoj Hrvatskoj. Autor je predsjednik Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva (HGZD) i urednik časopisa Društva “Grb i zastava” i pukovnik je u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Urednik monografije je dugogodišnji bivši urednik znanstvenog časopisa Sjevernoameričkog veksilološkog društva “Raven”. Bogato ilustrirana s više od 200 prikaza zastava u boji, knjiga pripada na police zainteresiranih za zastave, militariju i hrvatsku povijest.

Exploring Vexillology through Military Unit Flags

with an analysis of Croatian Armed Forces Flags during and after the 1991–1995 Homeland War.

An adaptation of a doctoral thesis in sociology successfully defended in 2013 at the Faculty of Humanities and Social Studies of the University of Zagreb, Croatia.
Autor: Željko Heimer
Urednik: Edward B. Kaye
ISBN: 978-953-59163-1-4

Broj stranica: 188

Godina izdanja: 2016.
Uvez: meki
Dimenzije: 21.5 cm × 28 cm
Cijena: 42,28USD (oko 285 kn)
Knjiga je dostupna i preko vodećih svjetskih on-line distributera. Cijena dostave može varirati.