Objavljen broj 11 »Grba i zastave«

GiZ11

GiZ11

Ovogodišnji proljetni broj našeg časopisa »Grb i zastava« otisnut je ovih dana s neznatnim zakašnjenjem u odnosu na plan i naši članovi ga mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima. Dodatne primjerke možete naručiti preko izdavačke kuće Leykam International. Iz Uvodnika izdvajamo:


Ulazeći u sedmu godinu HGZD, s veseljem Vam predstavljamo novi broj Grba i zastave. Naša zajednička strast i ljubav proizvele su još jedan, vjerujem, zanimljiv i poučan, svezak časopisa koji se može pohvaliti raznovrsnim temama iz hrvatske i svjetske heraldičke i veksilološke baštine, kako povijesne tako i suvremene.

Iz sadržaja koji u cijelosti možete vidjeti na linku na heraldički desnoj koloni, izdvojio bih novu rubriku Leksikon hrvatske heraldike, koju je inicirao dr. Galović, a u kojoj bismo objavljivali priloge o istaknutim hrvatskim heraldičarima, heraldičkim vrelima – zbornicima i grbovnicima te heraldičkoj terminologiji. Pozivam vas da se pridružite zajedničkom naporu sa svojim temama.

O novoj knjizi mr. sc. Peić Čaldarović i akademika Stančića pisali smo u posljednjem broju, a ovdje donosimo izabrane dijelove o jednoj zanimljivoj temi, koja je do sada često bila zanemarivana. Zanimljive priloge donose nam kolege iz Senja i Rijeke, a i dalje pratimo zagrebački festival zastavica koji je gostovao u Australiji. Na kraju po običaju pratimo posljednja izdanja i događanja. Nemojte propustiti obavijestiti nas o svojim objavljenim radovima i postignućima.

Posebno se zahvaljujem Tedu Kayeu, uredniku časopisa Raven Sjeverno-američkog veksilološkog društva, koji je ljubazno našao vremena lektorirati engleski tekst. Bit će nam zadovoljstvo da nam javite kako vam se sviđa časopis, da čujemo primjedbe, ideje i želje. Veselit će nas da nam se pridružite na našoj mjesečnoj Tribini. Ukoliko ne dobivate naše obavijesti o događajima e-mailom, molim javite nam svoju adresu na hgzd@hgzd.hr

Na kraju, uživajte čitajući GiZ,
Željko Heimer