Sudjelovanje na skupu Annales Pilar 2009.

Željko Heimer: "Tipizacija ratnih zastava postrojbi kao temelj za proučavanje identiteta Oružanih snaga Republike Hrvatske", Annales Pilar 2009, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Institut za istraživanje i razvoj obrambenih snaga Ministarstva obrane Republike Hrvatske, 21.-22.5.2009.

Željko Heimer: “Tipizacija ratnih zastava postrojbi kao temelj za proučavanje identiteta Oružanih snaga Republike Hrvatske”, Annales Pilar 2009, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Institut za istraživanje i razvoj obrambenih snaga Ministarstva obrane Republike Hrvatske, 21.-22.5.2009.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Institut za istraživanje i razvoj obrambenih snaga Ministarstva obrane Republike Hrvatske organizirali su u Zagrebu 21. i 22. svibnja 2009. svoj deseti interdisciplinarni skup s međunarodnim djelovanjem “Annales Pilar 2009.” s temom “Sigurnost i obrana Republike Hrvatske u Euroatlantskom kontekstu”. Na skupu je među tridesetak znanstvenika koji se bave pitanjima sigurnosti i obrane iz raznih aspekata, sudjelovao i Željko Heimer s predavanjem “Tipizacija ratnih zastava postrojbi kao temelj za proučavanje identiteta Oružanih snaga Republike Hrvatske”, na kojem je iznio rezultate svojih preliminarnih istraživanja zastava postrojbi iz Domovinskog rata provedenog u sklopu poslijediplomskog studija i predložio njihovu tipizaciju prema općem uzorku dizajna. Tipizacija ukazuje na tendenciju razvoja pojedinačnog identiteta postrojbi, s jedne, te, s druge strane, zajedničkog identiteta OS RH kao jedinstvene organizacije.IMG_2932