Održana izborna Skupština HGZD-a

Skupština HGZD-a 2023.

Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo (HGZD) održalo je svoju Šesnaestu redovitu izbornu godišnju Skupštinu u 17. prosinca 2022. u Zmajskoj dvorani Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“ u Kuli nad Kamenitim vratima, Kamenita 3, Zagreb.

Predsjednik HGZD-a Skupštini je podnio Godišnji izvještaj o radu za 2022. godinu i financijske izvještaje, i predstavio je Plana rada za 2023. godinu, koji su jednoglasno prihvaćeni.

Skupština je potom ponovo izabrala članove Predsjedništva i Suda časti na novi četverogodišnji mandat: pukovnik dr. sc. Željko Heimer, za predsjednika, dr. sc. Dubravka Peić Čaldarović, za potpredsjednicu, Matea Brstilo Rešetar, za tajnicu, izv. prof. dr. sc. Tomislav Galović, za člana Predsjedništva i izv. prof. dr. sc. Tijana Trako Poljak, za članicu Predsjedništva te za članove Suda časti: akademik prof. dr. Nikša Stančić, dr. sc. Ante Gulin i Jasminka Ćus Rukonić.

Predsjednik je predstavio tri prijedloga odluka koje je Skupština također prihvatila jednoglasno: Odluka o visini članarine, Odluka o proglašenju počasnog člana i Odluka o priznanjima i medaljama.