Objavljen broj 22 »Grba i zastave«

U svojem 11 godištu objavljen je 22. broj našeg časopisa »Grb i zastava« u povećanom opsegu od 36 stranica te s umetnutim prilogom – posterom. Dodatne primjerke možete naručiti preko izdavačke kuće Leykam International. Iz »Uvodnika« donosimo:

 

… Koristim priliku da se zahvalim svima vama, čitaocima i suradnicima GiZ-a kao i kolegama u našem Društvu, koji me godinama podupirete u mojim nastojanjima i inspirirate da nastavim.
Iz Londona sam, osim toga, dobio i poveću hrpu ranijih brojeva Flagmastera, vjerojatno najtiražnijeg i širom svijeta najčitanijeg tromjesečnog veksilološkog časopisa. Pregledavajući ih po povratku, zanimljivo mi je bilo primijetiti da se naš rad itekako prati – u posljednjih pedesetak brojeva, prebrojao sam u njemu ništa manje nego 15 članaka koji ili prenose obavijesti o našim aktivnostima, ili prenose neke zanimljivosti pa i cijele članke iz našeg GiZ-a ili pak prate međunarodne aktivnosti naših članova. To nam je jedno konkretno priznanje, vjerujem i značajnije od onog simboličnog…

… ne sumnjam da ćete se i sami uvjeriti da su one itekako atraktivne – nastavljamo neke ranije sadržaje: leksikon, portolane, bračke plemiće; a započinjemo i neke nove serijale, kao zastave u bitkama, razvoj municipalnih grbova iz pera njihovih tvoraca, a pratimo i uspjehe i postugnuća naših drugih članova.

Kao i inače, želim vam da uživate čitajući GiZ,

Željko Heimer

Popis sadržaja ovog i prethodnih brojeva pogledajte na »Grb i zastava« – Sadržaj.