Objavljen broj 12 »Grba i zastave«

GiZ12

GiZ12

Novi broj našeg časopisa »Grb i zastava« otisnut je ovih dana i naši članovi ga mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima. Dodatne primjerke možete naručiti preko izdavačke kuće Leykam International. Iz sadržaja izdvajamo:


Naslovnim člankom želimo vas na primjeru restauracije jedne zanimljive vojnopomorske zastave, upoznati sa samozatajnim radom jedne važne institucije koja se brine da nam se važni predmeti iz muzejskih zbirki ne izgube i da povrate svoj stari sjaj i ostanu dostupni budućim generacijama.

Nastavljamo s prilozima za Leksikon hrvatske heraldike, ovaj put sa životopisom jedne intrigantne ličnosti naše heraldike sredinom XX. stoljeća – Viktorom Antunom Duišinom. Donosimo novosti s međunarodnih skupova – Heraldičkog kongresa u Maastrichtu i Festivala zastavica u Zagrebu, novosti o zastavama u svijetu i novosti iz heraldike i veksilologije u Hrvatskoj. Na kraju, veseli nas prilog o riječkom iskustvu prenošenja ovog dijela naše baštine najmlađim generacijama. Popis sadržaja ovog i prethodnih brojeva pogledajte na »Grb i zastava« – Sadržaj.