Nova knjiga: Pazinski grb

Mirjan Rimanić: Pazinski grb, vlastita naklada, Pazin, 2006.

Mirjan Rimanić: Pazinski grb, vlastita naklada, Pazin, 2006.

Sa zadovoljstvom izvještavamo o novoj knjizi Mirjana Rimanića “Pazinski grb”. Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi, na 112 stranica visine 23 cm s ilustracijama u boji i sažetkom na engleskom i talijanskom. Autor knjige, novinar Glasa Istre, nakon dugogodišnjeg proučavanja povijesti i razvoja grbova na području povijesne Pazinske grofovije objavljuje priču o razvoju grba grada Pazina kroz gotovo tisuću godina.

– Knjiga je bogato ilustrirana, i prati ne samo heraldičko, nego i ‘administrativno’ razdoblje upotrebe grba kao simbola, od vremena formiranja općine Pazin u vrijeme austrougarske uprave, preko razdoblja talijanske uprave kada je drevnoj pazinskoj kuli na grbu dodavan fascio, pa zatim preko partizansko-socijalističkog razdoblja kada je nad kulu postavljena petokraka zvijezda, sve do današnjih dana kada je grb grada Pazina ponovno nalik onom povijesnom, iako uz ponešto moderne dizajnerske stilizacije. – piše bookaleta.blog.hr
Sigurno je da su nam ovakve knjige itekako potrebne i dobrodošle.
Knjiga se može nabaviti kod autora upitom na adresu mrimanic@net4u.hr po cijeni od 80 kuna + 20 kuna za troškove otpreme, naplata pouzećem. Za dostavu u inozemstvo detalje saznajte također na istoj adresi.