Natječaj za grb i zastavu općine Podbablje

Općina Podbablje u Splitsko-dalmatinskoj županiji objavila je 12.12.2014. javni poziv za predlaganje idejnog, likovnog i grafičkog rješenja grba i zastave. Poziv je otvoren do 18. ožujka 2015. Detaljnije vidi na Općina Podbablje. Članovima HGZD koji predaju svoje radove na natječaj želimo puno uspjeha.


Svečana zastava Općine Podbablje, 2015.

Svečana zastava Općine Podbablje, 2015.

Ažurirano 14.07.2017.:

Po otvaranju pristiglih prijedloga, 24. ožujka 2015. odlučeno je da niti jedno od 8 ponuđenih rješenja “ne simbolizira znamenitosti i posebnosti općine” te da se natječaj ponavlja s rokom 13. rujna.

Potom je 9.10.2015. usvojen prijedlog Branimira Jonjića koji prikazuje ispred bijelog neba zelene planine iznad tamnoplavog mosta s tri luka nad svijetloplavom vodom i u dnu tamnoplava čovječja ribica pliva ulijevo te u zaglavlju između dva žuta grozda plavi natpis “1705L” kakav se pojavljuje iznad vrata crkve sv. Luke u Kamenmostu. Zastava je plava sa žuto obrubljenim grbom u sredini. Svečana zastava plavi je gonfalon trokutastog kraja sa žutim resama s grbom u sredini, imenom općine u red i u luku iznad te ornamentom grančica loze i grozdova ispod.

Do danas nema informacija je li Ministarstvo uprave odobrilo ove simbole.

(Preneseno i prilagođeno s http://www.podbablje.hr/webarhiva/index.php/dokumenti/grb-i-zastava)