Objavljen broj 17 »Grba i zastave«

GIZ17Ovogodišnji proljetni broj našeg časopisa »Grb i zastava« upravo je stigao iz tiskare i naši članovi ga mogu uskoro očekivati u svojim poštanskim sandučićima. Dodatne primjerke možete naručiti preko izdavačke kuće Leykam International. Iz sadržaja izdvajamo:

Na naslovnici grb s mrtvačkog pokrova kralja Tvrtka I. i rekonstrukcije grbova bosanskih banova i kraljeva od XIII. do XV. stoljeća. Ovaj put nešto manji broj članaka nego inače. Naime, tako se desilo da smo dobili nekoliko priloga koji su ponešto duži od našeg uobičajenog formata pa smo imali izbor ili objavljivati ih u nastavcima ili ovako. Nadam se da ćete se složiti da je ovo bio bolji izbor.
Kao što smo navikli, i u ovom broju očekujemo novi prilog o značajnim hrvatskim heraldičarima. Naš dugogodišnji suradnik iz BiH pripremio je zanimljiv pregled srednjovjekovne bosanske heraldike. Naša tajnica nastavlja s prilozima o heraldičkoj povijesti njezinog Omiša. Kolega iz Zadra pripremio je kratko predstavljanje jedne zanimljive vojne oznake, a meni se pružila prilika da „uguram“ i svoja dva kraća priloga o aktualnim veksilološkim temama. Vjerujem da će se za svakog naći ponešto zanimljivo.
Molim članove da podmire svoje godišnje obaveze, jer je to jedini način da osiguramo kontinuitet izlaženja.
Nadam se da ćete uživati čitajući GiZ!

Popis sadržaja ovog i prethodnih brojeva pogledajte na »Grb i zastava« – Sadržaj.