Sudjelovanje na Godišnjoj skupštini britanskog Zastavnog instituta

Heimer FI AGM Manchester 2021

Heimer FI AGM Manchester 2021

Predsjednik HGZD-a i Međunarodne federacije veksilolških udruga (FIAV) Heimer sudjelovao je na Godišnjoj općoj skupštini i zimskoj konferenciji britanskog Zastavnog instituta (The Flag Institute, FI) održanog u Narodnom povijesnom muzeju u Manchesteru 20. studenog 2021. godine. Skupština i konferencija održane su kombinirano, uživo i s videokonferencijskim sudjelovanjem.

Skup je započeo obraćanjem predsjednika FI-a Malcoma Farrowa i održavanjem godišnje Skupštine prema najavljenom dnevnom redu. Vodstvo udruge podnijelo je svoja izvješća (predsjednik, tajnik, knjižničar, urednik časopisa, urednik mrežnih stranica, blagajnik), a ponovo su izabrana tri člana šesteročlanog upravnog odbora (Board of Trustees) kojima je mandat istekao ove godine.

Slijedio je konferencijski dio u kojem su održana predavanja, svako u trajanju od oko 45 minuta. Glavni veksilolog FI-a Graham Bartram održao je predavanje o događanjima u britanskoj veksilologiji tijekom godine, likovni umjetnik Luke Jarram predsatavio je niz svojih umjetničkih projekata i instalacija koje na ovaj ili ona način uključuju i propituju koncept zastave i njihovog značenja. John Cartlegde predavao je o procesu usvajanja zastave u općini Elstree i Borehamwood u kojem je aktivno sudjeovao, a dr Matthew Stallard o nedavno usvojenoj zastavi regije Black Country i vrlo snažnim političkim odjecima koja je proizvela posljednjih godina.