Predavanje Željko Heimer u Družbi »Braća hrvatskog zmaja«, 9.12.2009.

Predavanje Željko Heimer u Družbi "Braća hrvatskog zmaja", 9.12.2009.

Predavanje Željko Heimer u Družbi “Braća hrvatskog zmaja”, 9.12.2009.

U srijedu, 9. prosinca 2009. godine Željko Heimer održao je predavanje na temu grbova i zastava Grada Zagreba, gostujući na tribini Družbe »Braća hrvatskog zmaja« u Zmajskoj kuli iznad Kamenitih vrata u Zagrebu.

Družba “Braća hrvatskoga zmaja” je organizacija koja djeluje na osnovi hrvatskog prijateljstva i bratstva, a glavna misija joj je njegovanje hrvatske povijesne i kulturne baštine. Družbu su utemeljili 1905. godine Emilij Laszowski (poznat i po svojim heraldičkim radovima) i Velimir Deželić stariji, a ime je odabrano po uzoru na Ordo equestris draconis, Red zmajskih vitezova hrvatsko-ugarskog kralja Žigmunda Luksemburškog, utemeljenog 1408. godine, u kojem su pretežno bili hrvatski plemići. Simboliku tog starog reda dijelom je preuzela i nova zmajska družba. Među članovima Družbe je velik broj istaknutih imena hrvatske znanosti, kulture i javnog života. U Zmajskoj kuli čuvaju se i zastave gradijskih brigada iz Domovinskoga rata.

Predavanje Željko Heimer u Družbi "Braća hrvatskog zmaja", 9.12.2009. Predavanje Željko Heimer u Družbi "Braća hrvatskog zmaja", 9.12.2009.