Heraldička predavanja u Splitu u sklopu Kliofesta 2018.

Kliofest 2018.

Kliofest 2018.

Peti nacionalni festival povijesti Kliofest 2018., održava se Zagrebu 8. – 11. svibnja 2018. prije svega na lokaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, no i na nizu drugih mjesta s ciljem što veće popularizacije povijesnih znanosti. U sklopu Festivala održat će se desetak okruglih stolova, doktorandska konferencija, studentska radionica, predstavljanja projekata i knjiga, niz predavanja i izložbi i drugo. Kao dio Festivala održava se i Dan povijesti u dvadesetak gradova diljem Hrvatske. Iz bogatoga programa koji možete pogledati na stranicama Festivala izdvajamo najavu dva predavanja s heraldičkim temama koja će se održati u Splitu, 9. svibnja 2018.Knjižnici Filozofskog fakulteta u Splitu, Teslina 12.

11 sati Predavanje Ante Brešić Mikulić “Problematika razvitka heraldike, veksilologije i ostatka srodnih disciplina u okviru sadašnjeg obrazovnog sustava i institucija”
13 sati Predavanje Mate Božić “Nastanak hrvatskih grbova: Podrijetlo, povijest i simbolika od 13. do početka 16. stoljeća”

Veselit će nas da posjetite navedena događanja te da nas tekstom i slikom izvjesite kako je bilo.