12. međunarodni festival umjetničkih zastavica Zagreb “Identitet Europe (Europa Intimno)” kolovoz 2020.

U Zagrebu se od 10. do 20. kolovoza 2020. održao 12. međunarodni festival umjetničkih zastavica. Uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba u užem centru izloženo je 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja svijeta, pripremljenih za ovogodišnji i prethodne festivale.

Festival se ove godine po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best. Umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama izloženi su na Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je „Identitet Europe (Europa intimno)“, a svaki autor je prikazao elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju.

Ovogodišnje nove zastavice izložene su na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja (Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja).

12 FlagArt Festival Zagreb 2020

12 FlagArt Festival Zagreb 2020

Među ostalima izloženi su i radovi poznatih umjetnika Hanibala Salvara i dr Vilka Žiljka iz Zagreba, dr. art. prof. Seije Ulkuminei iz Finske; dr. art. doc. Marine Đira, akademske kiparice; dr. art. prof. Marijana Rihtera, akademskog slikara; mr. art. Janka Oraća akademskog slikara i grafičara iz Slovenije te brojnih drugih akademskih umjetnika i prof. likovne kulture.